Новият треньор на ЦСКА Томислав Стипич е непознат за футболната общественост в България. Както вече стана ясно, 44-годишният хърватин с германски паспорт подписа с "червените" договор за една година с опция за удължаването му с още една. 

За последно Стипич води латвийския Рига, с който спечели купата на страната през 2023 г. и остана на точка от шампионската титла. Именно след изпуснатия трофей в първенството е уволнен. На 13 декември 2023 г. идва съобщението от Рига за раздялата със специалиста. Рига завършва втори с 88 точки, а титлата печели Ригас ФС (с 89 т.). 

Другият трофей, който Стипич печели в треньорската си кариера, е също в Латвия. Преди Рига е начело на Ауда, който извежда до купата на страната. Българският национал Георги Минчев е част от състава му. Ауда привлича нападателя под наем от Рига. 

На финала Стипич, Минчев и компания побеждават с 1:0 РФС и записват имената си със златни букви в историята на клуба, който до този момент никога не е печелил трофеи. 

БЛИЦ вече първи информира, че ЦСКА иска Минчев. Което означава, че двамата с наставника може пак да се съберат в един тим. 

Интересното е, че Стипич няма професионална кариера на футболист, но решава да стане треньор. 

Новият наставник на ЦСКА е роден на 1 август 1979 година в Томиславград (бивша Югославия), намиращ се на територията на днешна Босна и Херцеговина.

Стипич живее в Германия от 10-годишна възраст, когато семейството му емигрира. Има седем братя и сестри. 

Треньорската му кариера започва в Инголщат, където първо води юношеската формация до 17 години, а по-късно е назначен за треньор на втория отбор. После преминава през Ерцгебирге (Ауе) и Щутгартер Кикер, след което се озовава в Китай. Там той води за кратко Нантун Жиюн.

През 2018 година се завръща в Германия и става треньор на отбора до 19 години на Айнтрахт (Франкфурт). 

За кратко води Грасхопър (Швейцария) през 2019 година - за малко повече от месец.  Или по-точно - 34 дни. 

Най-дългият му престой до момента в треньорската му кариера е в хърватския Славен Белупо - над 2 години. 

При представянето му в ЦСКА Стипич привлече вниманието с гъстата си брада. С тази си визия той печели и двата трофея в Латвия, като сега е амбициран да трупа още купи, но вече като треньор на "армейците".

Стипич е доста активен в "Инстаграм", където има страшно много снимки и клипове, най-вече от треньорската му кариера.

Треньорската кариера на Томислав Стипич:
2010-2013 г. в школата на Инголщад (Гер)
2013 г.          Инголщат II
2014-2015 г. Ерцгебирге (Ауе, Гер)
2015-2016 г. Щутгартер Кикер (Гер)
2017 г.          Нантун Жиюн (Китай) 
2018-2019 г. Айнтрахт (Франкфурт) (юноши)
2019 г.          Грасхопър (Швейцария)
2019-2021 г. Славен Белупо (Хър)
2022 г.          Ауда (Латвия)
2023 г.          Рига (Латвия)

Спечелената Купа на Латвия с Рига: