Новото ЦСКА ще получи лиценз за „А“ група, обяви „Нова Теливизия“ във вечерната си новинарска емисия. Според информацията предпоставка за това е лицензът на Литекс, който пък беше изкупен от трансформирания в ПФК ЦСКА 1948 АД Чавдар (Етрополе).

Това е поредният опит да се заобиколят законите и да се вкара новосъздаденото дружество във футболния елит, като се избегне плащането на задълженията на ЦСКА и 11-те милиона, които се дължат на НАП.

Заради подобни хватки вече има регистрирани 9 различни ЦСКА в Търговския регистър. Дори феновете на „червените“ вече са объркани относно идентичността на различните регистрирани футболни марки „ЦСКА“.

От БФС са категорични, че „червените“ могат да бъдат допуснати в елита само при изпълнение на всички критерии.

Днес от стадион „Българска армия“ изпратиха писмо до футболната централа, с което се отказват от опита за оздравяване на дружеството.

Интересен казус би се получил, ако все пак съдът приеме очаквания оздравителен план на Васил Божков. Тогава истинският ЦСКА ще остане да играе на „Армията“, а новосъздаденото дружество чрез Чавдар (Етрополе) и изкупуването на Литекс ще трябва да си търси стадион.