Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов даде интервю за CSKA.BG преди дербито с Левски, което е утре от 14:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Паро е на мнение, че сблъсъците между вечните съперници винаги носят особен заряд и са съвсем различни като атмосфера спрямо всеки друг мач.

"Не мога да определя кой е най-паметният мач. Едно време всеки такъв мач беше вълнуващ. Имаше пълни трибуни. Нямаше по-важни и по-маловажни мачове. Купувал съм билети за по 300-400 мои приятели от провинцията за този мач. Всеки мач с Левски беше събитие", сподели Никодимов.

Запитан за предстоящия сблъсък легендарният треньор беше на мнение, че дербито трябва да се получи по трибуните, а от там ще се пренесе и на терена на "Васил Левски": "По принцип не обичам да давам прогнози. Дано да няма ексцесии като някои от предишните мачове. Надявам се публиката да е коректна една към друга. ЦСКА и Левски са като близнаци. Те се карат редовно, но не могат един без друг. Когато те са добре и българският футбол върви - национален отбор, клубни отбори. Затова според мен публиката може да направи дербито. При играчите има такива, които знаят значението на този мач, докато други са нови и тепърва ще видят обстановката и ще видят за какво става въпрос. Състезателите, предполагам, че ще играят коректно. Те все пак са професионалисти."

Аспарух Никодимов коментира и играта на ЦСКА в първите пролетни кръгове. Той вижда определен прогрес в сравнение с представянето през есента, но не подмина и проблемите, които се видяха в последния мач - равенството 0:0 с Ботев: "Гледах и трите срещи, има подобрение. Особено в първите два мача. В последния бяха малко по-лежерно. В третия не играха много правилно. Прекалиха с тези центрирания и това даде предимство на Ботев. Поради това нямаше и много голови положения. Треньорите, предполагам, че ще коригират някои неща, но те трябва да знаят, че в бъдеще на "Армията" всички противници ще им играят по този начин - ще се затворят и ако могат на контра да откраднат нещо. Трябва много сериозно да поработят в тази насока."

За финал Никодимов даде и своята проста рецепта за успех в дербито: "Рецептата е да се вкарат повече голове. Когато вкараш повече, ще победиш."

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига