Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков обяви, че обявяването на новия треньор  Едуард Йорданеску се е забавило, за да се договорят условията между клуба и специалиста. Той разкри, че цялото ръководство е застанало зад назначаването на румънеца, който сам е поискал първо да има среща с феновете преди да говори пред медиите.

„Йорданеску е поискал първо да има среща с феновете и после с медиите. Обявяването му се забави, за да се договорят условията и да се се постигне съгласие. Ако беше специалист от България, щеше да е много по-бързо. Цялото ръководство взе решение за назначаването на Едуард Йорданеску. Стоичков беше в Румъния на среща с Хаджи и Попеску, сигурно е имало разговори и по този въпрос. Стоичков също е част от собствениците на клуба. И като такъв и като човек, минал по най-високите етажи на футбола, нормално е да има влияние по въпроса“, коментира Марков в интервю пред "Диема Спорт".

„Според мен Христо Янев ясно и недвусмислено обясни това, което искаше да каже. Той е млад и изключително амбициозен треньор, а миналата година показа своите възможности, които ще търпят развитие през годините. Под негово ръководство отборът успя да получи промоция за професионалния футбол и заедно с труда на играчите и целия екип спечели Купата на България. Това е прецедент в българския футбол. Предричам добро бъдеще на Христо Янев“, добави той.

„ЦСКА е отбор със стотици хиляди, да не кажа милиони фенове. Те желаят само победата – титла и купа. Искат се бързи резултати, което влияе върху психиката. Никак не е лесно тези цели да се постигнат по най-бързия начин. Вероятно е имало неща, с които Христо не е успял да се справи най-вече в психологически план. От моя страна подкрепа винаги е имал, считам, че и от ръководството", коментира спортният директор на "червените".

„Всяка изпълнена цел е направена с подходящите хора. В момента целите на отбора са различни. ЦСКА има нужда и от нови попълнения. Това ще стане факт вероятно в близките дни. Срещу нас противниците излизат възможно най-мотивирано. Срещу ЦСКА ще се играе с всякакви възможни средства. Трябва да постигаме успехи и у дома и на чужд терен. На този етап нашият отбор не е достатъчно подготвен. Магически резултати не могат да се постигат. Необходимо е време. Ще продължим да работим в тази посока“, каза още Пламен Марков.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига