Любо Пенев си знае работата като треньор. В ролите му преди години на ръководител и президент може да се провали, но като наставник е много добър. Дали ще стане отличен, отговорът ще разберем в края на сезона, когато се тегли чертата и се види какво е спечелил ЦСКА. А ЦСКА засега има шансове и за двата трофея – титлата и купата.

За да успяваш, трябва да жертваш. Нужно е да си безкомпромисен и да нямаш сантименти към никого. Който играе добре – е на терена. Който е в слаба форма – отива на пейката, без значение юноша на клуба ли си, звезда ли си или си комета.

Поради тази причина някои футболисти „изгоряха” от стартовия състав, което веднага породи слухове. Този бил аут, защото се издънил с приказки против Любо. Онзи попаднал в черния списък, тъй като се държал странно.

Дрън-дрън! Първо, Пенев има пълното право да си избира титулярите и да вади от стартовите единайсет играчи. Причините може да са всякакви – спортно-технически, чисто човешки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Второ, Любо категорично гледа най-напред, подчертаваме – най-напред, как футболистите тренират и как се представят по време на мачовете. Дава им достатъчно шанс за изява.

Трето, Любо има достатъчно опит и самочувствие и няма да позволи никой над него в „армейската” йерархия да му шушука кой да играе и кой да е пейка. И разни подхвърляния по негов адрес, че е послушко, са меко казано смешни.

Стигаме и до конкретиката: Стивън Перейра не влиза в плановете му не само заради автогола срещу Левски. Автогол всеки може да си отбележи. Въпросът е в каква форма е. Ако тя перманентно липсва, няма как да си на терена. Същото се отнася и за Божидар Чорбаджийски.

Така че, Любо Пенев наистина си знае работата като треньор...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019