Председателят на новоучреденото дружество ФК ЦСКА 1948 - бригаден генерал Иван Мечков разкри, че новото дружество е за тези, които не припознават проекта на Гриша Ганчев.

"Клубът ще се казва ФК ЦСКА 1948. Фактически не направихме клуб, а неправителствена организация с нестопанска цел, която да подпомага един бъдещ клуб, който ще носи същото име. То е за хората, които не желаят да приемат проекта на Гриша Ганчев, а това са хиляди цесекари, които пожелаха да приемат друг път на развитие", заяви той.

"Пътят ни е да започнем от "А" Областна група, от най-ниското стъпало с идеята да възстановим армейското в абревиатурата Централен Спортен Клуб на Армията. Нямам опасения от нищо, ЦСКА е създаден през 1948 година в тази зала, в която бяхме сега", добави генерал Мечков.

"В историческо развитие винаги Министерството на отбраната е взимало дейно участие. Знаете, че ЦСКА е създадена с цел високи спортни постижения. Надявам се с дълъг и упорит труд отново да възстановим името на ЦСКА като високо спортно майсторство", каза още той.

"Ще използваме детско-юношеската школа, треньорът го познавате всички, господин Зафиров. Финансирането ще бъде на базата на членски внос и дарения, не разчитаме на нищо друго освен на фенове и спонсори, а не на някакъв човек, който да седи зад гърба на новия клуб, връщаме това, което е било преди години", добави генерал Мечков

"Предстои първо събиране на новия Управителен съвет, доколкото имаме информация, тъй като все още не съм запознат в детайли с инициативния комитет, предполагам ще намерим някъде стадион, на който да играем мачовете. Стига да бъдем одобрени от Българския футболен съюз. А кои са хората в Управителния съвет? "9 човека са, не мога в момента да си ги спомня всичките, мен ме избраха за председател", завърши Мечков