Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков коментира предстоящото дерби с Левски (тази събота, 14:45 часа) в "Студио Дерби". Специалистът каза, че мачовете между двата тима вече не са със заряда, които са имали преди, макар че мачът си остава едно от най-големите дербита в България.

"Колкото и банално да звучи, това е едно от най-големите дербита в България. Независимо в какво състояние са и двата отбора. Знаете, че това е историята на българския футбол. Това е дербито, както в Италия - Милан и Интер, в Испания - Реал Мадрид и Барселона. Вярно е, че преди това дерби беше по-изразено. Надявам се да стане един добър мач. 

Младото поколение не се вълнува много от футбола. Нещата се промениха. Младите футболисти се вълнуват от други неща. Може би оттам идва разликата в заряда преди този мач. Хубаво е да има чужденци в българското първенство. Когато играят деветима чужденци и двама българи, е различно. Българинът знае историята на това дерби и знае как да подходи.

Много съжалявам, че го няма Бодуров, който за мен има определено много добри лидерски качества. Бил е състезател в младежкия национален отбор при мен, но има кой да го замести. Занев има качествата да бъде лидер.

Реално погледнато един мач никога не е от съдбовно значение, но знаейки какво е положението в двата отбора, както да го въртим се оказва, че двубоят е съдбовен. Защото, след като победиш Левски самочувствието ти се вдига, придобиваш инерция, доставяш радост на феновете и вътрешното удоволетворение е много голямо.

Емоцията е от тези двубои трудно може да се опише с думи. Като старши треньор не съм побеждавал Левски, но като помощник треньор съм успявал. От друга страна съм изпитвал ужасна загуба, която през 2-3 месеца сънувам – двубоят с кървавия гол на Гонзо", коментира Станков.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020