Българският национал Георги Йомов от ЦСКА е с временно спрени състезателни права от УЕФА, съобщи официалният сайт на клуба. Причината за това е положителен тест за забранени вещества, направен след домакинската среща на „армейците“ с Македония Гьорче Петров (4:0) на 28 юли.

„Червените“ са научили за ситуацията с Йомов няколко часа преди реванша от плейофите на Лигата на конференциите срещу Базел (0:2) в четвъртък. Поради изисквания за конфиденциалност от ЦСКА не разкриват забранената субстанция, открита в пробата на офанзивния футболист.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Предстои пълно разследване на случая, а Георги Йомов има срок до 1 септември да даде своето становище пред международните антидопингови органи. Правата му временно са спрени права за срок от 90 дни.

"Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено", съобщават "армейците" на сайта си.

Първоначално се считаше, че Йомов не е играл в Базел заради нова проява на стара контузия, която му попречи да тренира пълноценно в началото на лятото. Дори се считаше, че участието му в предстоящия в понеделник мач срещу ЦСКА 1948 е под въпрос. Сега обаче става ясна истината за отсъствието на национала от състава на "армейците" на стадион "Санкт Якоб Парк".

ПУБЛИКАЦИЯТА НА ЦСКА ВЪВ „ФЕЙСБУК“
Информация за отсъствието на Георги Йомов
На 25.08., няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция.
Предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 01.09. да даде своето становище пред международните антидопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.
Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК