Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета коментира подновяването на първенството в България и каза, че мачовете до края ще бъдат "просто игри", а не истински футбол.

"Ще има само около седмица между настоящия и следващия шампионат. Това ще бъде критично за професионалните футболисти, тъй като се опасявам, че ще има доста контузени футболисти. До колкото чувам след първите мачове в Германия има около 15 мускулни травми. Индивидуалните тренировъчни сесии не могат да се сравняват с груповите тренировки. Стискаме палци, защото ще ни е нужен много късмет", заяви Джарета в интервю за радио TMW Radio.

Той добави, че все още няма представа кога и как ще се отвори и затвори трансферният пазар. "Не мисля, че старите дати ще се запазят. Ще имаме време да сглобим отборите, но според мен ще е нужно повече въображение и работа с потенциално по-нисък бюджет. В България голямата пауза е през зимата, а не през лятото, така че мисля, че от тази гледна точка няма да бъде проблем", допълни италианецът.

Шефът на "червените" коментира и първите два положителни случаи, които бяха отчетени в България. "Истински дебат относно повече заразени не е започвал. Всички бяхме тествани преди възобновяването на тренировките. Имаше само два положителни случая сред всички. Като цяло в България цифрите са ниски, затвориха всичко от 13 март. Днес проблемът какво да правим с първите заразени все още не възниква, но имам схващането, че футболистът  би бил изолиран, поставен в карантина, но първенството ще продължи", каза Джарета.

Той не пожела да даде прогнози кога ще бъдат отворени стадионите за фенове и призна, че ако е бил действащ футболист би се притеснявал на терена. "Ще има напрежение. Това е ясно. Дори за играчите, които са изложени на физически риск. Ако бях играч щях да се притеснявам. Вероятно мнозина ще мислят за това, когато са на терена. Ако бяхме в пауза между шампионатите вероятно нямаше да подновим толкова бързо, но сега ни трябват парите от телевизионните права, а и мислим за хората, които гравитират около системата. Необходими са гаранции, за да рискуваме най-малко. Виждането на игра като тази е пародия - прилича на приятелски мач, няма публика, дори интензитета ще е различен. Това не е футбол. Това са само игри, а не футбол, в контекста на цялостното разбиране на думата - пълни стадиони, хора, които ядат сандвичи и пият бира. Това е футболът. Той иска своята част, а сега такава няма", допълни Джарета.