Административният директор в ЦСКА Милко Георгиев защити Росен Петров и обвини Дора Милева в лъжа. Както вече стана ясно, синдикът алармира, че Животното й е отправял заплахи по време на неуспешния опит за провеждането на търг за емблемата и имуществото на ПФК ЦСКА АД. БЛИЦ разкри първи вчера, че Петров е задържан именно заради това си провинение. Милко Георгиев обаче твърди, че Животното не е заплашвал Милева.

"Дора Милева откровено лъже по най-безобразния начин. В стаята бяхме около десет човека и тя говори абсолютни неистини по адрес на Росен Петров. Кълна се в децата си, че не е имало такива заплахи към нея", каза Милко Георгиев при гостуването си в студиото на телевизия "BiT".

"Хората показаха кой е истинският ЦСКА. Щом феновете са зад този отбор, това е ЦСКА", добави Георгиев. 

"Една групичка спретна едно театро и провали хубавия празник, който трябваше да се състои - да придобием емблемата, с която емоционално е свързана публиката на ЦСКА. Моето мнение е, че там където е публиката, това има право да се нарича ЦСКА, другото са гнусни интерпретации", продължи шефът в клуба от "Армията". 

"Ние, в ЦСКА проекти нямаме. За нас ЦСКА е като въздуха, който дишаме, както слънцето сутрин, луната вечер. Ние не можем без слънцето и луната, съответно, не можем и без ЦСКА. За нас ЦСКА не е проект, за нас ЦСКА е живот", каза Милко Георгиев.

Той съобщи, че "армейците" ще поискат разваляне на договора за телевизионните права на Първа лига - „Имаме апел към всички клубове от Първа лига да се съберем да развалим този договор за телевизионните права. Не е нормално собственикът на един клуб да държи и тях." 

Милко Георгиев смята, че в БФС има двоен стандарт спрямо ЦСКА и Левски. „Давид Симао бе ударен с бутилка по време на дербито със „сините". Това бе описано в доклада и няма наказание, както и за свастиките. Ще поискаме оставката на шефа на Дисциплинарната комисия на БФС Юрий Кучев, защото смятаме, че така е правилно", продължи Георгиев. 

„Червените" ще сезират и Апелативната комисия за рекордната глоба от 40 800 лева

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига

Всичко за Първа лига