От българските представители в Лига Европа само ЦСКА има някакъв шанс да бъде поставен във втория квалификационен кръг, но той далеч не е голям. "Червените" започват европохода си срещу непретенциозния Сайрънс от Малта (б.р. победителят се излъчва в един мач, който ще бъде на 27 август в София). 

За да попадне ЦСКА в урната на фаворитите обаче, трябва да се случи сериозно чудо. За тази цел ще е необходимо цели 20 от 37-те клуба с по-висок коефициент от този на "червените", които ще стартират от първия предварителен кръг на Лига Европа, да отпаднат.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ако този малко вероятен сценарий наистина не се реализира, то вероятността ЦСКА да се изправи срещу сериозен опонент, е голяма. Потенциални противници на "армейците" ще са Тотнъм, Милан, Базел, Копенхаген, Волфсбург, Галатасарай, Партизан, ФКСБ, Гранада и още доста други тимове на средно европейско ниво. 

Останалите ни два участника - Локомотив (Пловдив) и Славия, нямат шанс да са сред поставените при жребия за втория квалификационен кръг на надпреварата.

efbet Лига - сезон 2020/2021