Треньорът на ЦСКА Томислав Стипич остана доволен от играта на тима въпреки загубата с 0:1 като гост на Лудогорец в мач от първия кръг на efbet Лига.

„Генерално съм доволен от мача, от представянето на моя отбор, не съм щастлив от резултата. Пропуснахме да вкараме няколко положения, вкарахме си автогол, понякога футболът не е честен. Това беше първата ни среща, пътешествието ни тепърва започва. Ще продължим по този начин, предстоят ни анализи. Имаше физически и психологически аспект, имахме очаквания да спечелим или да вземем поне точки, но губиш менталния момент, когато пропуснеш дузпа или си вкараш автогол“, започна хърватският специалист.

„Можем да говорим много за това, което ни липсва, но две млади български момчета (б.р. – Петко Панайотов и Георги Чорбаджийски) започнаха, играха по много добър начин, направиха добри неща, доволни сме от тяхното представяне. Доволен съм от новия ни вратар и новия централен защитник. Тук съм от 5 седмици, срещнах невероятни хора, доволен съм да съм треньор на този голям клуб. Ще опитаме да се готвим всеки мач като за финал на Шампионска лига и да заредим тези момчета с чувство, че могат да спечелят всеки мач“, добави Стипич.

„Трябва да кажа, че аз като треньор уважавам наказанието, но чакам нашите фенове, чакам техния глас, тяхната подкрепа, защото това ще е сериозен тласък за нас, ще бъдем по-силни с тях, ще има страхотна връзка с тях“, продължи хърватинът за липсата на феновете.

„В много ситуации днес не бяхме на максимума, имаме нужда от по-добро взимане на решения, някои спринтове, да си вземем топката, трябва да изчистим тези неща, за да бъдем по-добри, но мисля, че всеки ден ще работим здраво и ще развием този отбор. Времето е нещо хубаво, защото с времето ще направим тези момчета още по-силни. Клубът работи много здраво, за да докара нови играчи, от които имаме нужда, да вкараме нов профил футболисти на терена, но съм концентриран върху този двубой, всички други неща ще се случат с времето“, завърши Томислав Стипич.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025