Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов говори пред медиите преди неделното шампионатно дерби с Левски (начало 16:30 часа). Екзекутора на Ливърпул заяви, че в този мач няма фаворит и никога не е имало и помоли журналистите да не използват думата "подценяване".

"Очакванията са ясни, преди всичко да стане един добър мач, както от наша страна, така и от страна на Левски. Очакванията са да надделеем, да победим. Това са очакванията. Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит, защото историята показва, че отборът в по-слабо състояние, много пъти е побеждавал. Да, иска ни се да победим Левски, затова ще работим. Никога не може да се твърди за единия отбор, че е слаб, няма такова нещо. И двата отбора ще се стремят да покажат най-доброто. Много пъти говорим за подценяване, не знам защо, футболът е професия, сериозността от тренировъчния процес трябва да се пренесе и на мача. Да, напрежението е друго, грешката има друга стойност, няма място за подценяване. В Египет не се знае до последно кой ще победи до последно - първият или последният. Подценяването е една грешка, нека не споменаваме тази дума, в който и да е мач, много ви моля.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вечното дерби е един барометър, всеки треньор и ръководство може да прецени на какво ниво сме. Този мач може да даде тласък на победителя и да навреди във всяко отношение на загубилия, защото се приема тежко от привържениците. Това може да се предаде и на ръководството, а не би трябвало да е така. Виждаме на Запад как клубовете имат цели, които са си поставили. За съжаление в България правим грешки, които по-нататък понякога се оказват фатални.

Все още не мога да разчитам на Мено Кох, той ще се завърне след Нова година, Тибо Вион ще се завърне след прекъсването, предполагам, че Бисмарк ще го имаме в скоро време на разположение.

Не само Станимир Стоилов, с всички треньори в А група сме много добри приятели и колеги, не ги дели на по-приятели и т.н. Уважаваме се, уважението е взаимно, без значение Левски ли е, Лудогорец ли е. Познаваме се до болка, всеки треньор има своите идеи, своя стратегия за провеждане на мача, знаем си слабите страни, разузнали сме се до най-малките подробности.

Радвам се, че притежавам състезатели като Кери и Варела, те дават голямо разнообразие в офанзивен план, заредени са с качество, могат да отбележат и победното попадение, в много мачове ще ги използвам и двамата. Радвам се от връщането на Варела, радвам се, че Кери защитава моя избор. Сега не желая да говоря за мачовете от Лигата на конференциите. Смятам, че аз и моят екип си вършим добре работата", заяви Стойчо Младенов.

Efbet Лига - сезон 2021/2022