Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов изрази задоволство, че тимът му е издържал на напрежението срещу Лиепая във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите и е успял да постигне драматичен успех с 3:1 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията).

„В един определен момент, имахме възможности да решим мача, особено Кайседо. В крайна сметка Бусато бе над всички в този мач. Знаем, че това е рулетка, но и качества и психика на самите играчи. Радвам се, че нашите състезатели издържаха на напрежението. Знаете, че в  нашия отбор има напрежение. Аз не виждам никаква разлика от мача в София и тук. За съжаление физически отпаднахме в един момент и това изравни силите”, заяви Младенов пред Диема Спорт 3 след мача.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Радват се футболистите. Пяха в съблекалнята, това е един трамплин за тях. Така ще елиминираме напрежението. Благодаря на Вальо Антов, че влезе да играе.

Ние имаме добра основа, върху която да надграждаме. Имаме отлични футболисти, доста млади и с добри качества. Надявам се в следващите мачове да показваме все по-добри игри. Стояхме компактно в защита, разчитахме на остротата по крилата, докато бяха свежи имахме положения. Определих играчите предварително, не съм питал никого за дузпите.

В ЦСКА трябва да имаме по-голямо търпение към чужденците. Времето за адаптация протича по различен начин и някога не е толкова бързо. Един пример - Лео Лима и Соуза, такава преса им наложихме, че направихме обратния ефект. На играчи като Бусато трябва да им даваме повече време, за да се адаптират. Израства от сезон на сезон, показа тази класа. Аз дори не познавам всички състезатели, в следващите дни ще има много работа. Виждам, че имаме основа, да доразвиваме и да добавяме още качество”, каза още Стойчо Младенов.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа