Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде обширно интервю за предаването "Домът на футбола" по „Диема спорт“ и говори за предстоящата битка за титлата, плановете на "червените" за пролетта и голямата мечта за чисто нов стадион. Младенов направи паралел със сръбските грандове и инфраструктурите в другите страни.

„Нас ни задоволява само първото място и то ще осмисли тази победа над Лудогорец. Надиграхме ги, мисля, че ги и надхитрихме при гола. Този армейски дух трябва да е във всеки мач – тази непримиримост и борбеност. Подкрепата от феновете беше перфектна. Те го знаят и знаят, че когато са на стадиона, ние сме силни. Показахме израстваме и футболен интелект, който на мен ми дава възможност да вярвам, че този отбор може да се развива в положителна насока. От всякакво естество е положително крайното класиране, защото тази конкуренция, ако продължи до края, първенството ще е интересно, и то много. Ще е едно изживяване за всички фенове на футбола у нас. Знам какво ни трябва, какво трябва да прибавим. Много ми се иска още тази година да ги свалим и работим в синхрон със собствениците ни. Две години е достатъчен период и знаем добре какво ни трябва. Ще добавяме лека-полека качество. Не мога да кажа колко ще вземем, но няма да са 12 човека, тъй като е непрофесионално. През зимата е сложно да се вземе нещо качествено. Имаме варианти и до началото на зимната подготовка ще имаме идеите факт. Не искам 10-12 човека. Много пъти съм повтарял и това, че няма чуваемост – че имаме основа, върху която трябва да надграждаме. Не може да ме заблудят един-два анализа на журналисти, че имаме топ-отбор. Че не слагам някой недооценен, играл пет минути, а пък трябвало да играе повече. Аз съм дълги години в сферата и работя всеки ден с тези играчи и знам какво имаме нужда. Всичко, каквото е необходимо, ще се направи. Интересуваме се от всичко, което е качествено. Не съм казал, че имаме шанс да вземем българин, но се интересуваме от всякакви играчи“, започна Стойчо Младенов за борбата с Лудогорец и играта на „червените“.

„Кери има договор, който се надявам да изпълни. За неговото продължаване ще се разговаря. Преди моето влизане Кери не беше важен, но сега се превърна в един от лидерите в отбора – най-креативният футболист в средата на терена. Класата, която ни липсва, той я предава. Има договор, който трябва да си изпълни, а през това време ще говорим. Новините, които получаваме са добри, и се надяваме да дойде свеж за подготовка. Кайседо е наш футболист. За суми не знам кой ги е обявявал и къде. Аз не съм чувал от собствениците. Това е вътрешна информация, която не вярвам някой да я е споделил някъде. Жорди е голмайстор на отбора и разчитам на него. Няма нищо, което да му попречи, ако дойде някакво извънземно предложение за него. Ако устройва ЦСКА, защо не се разделим с него? На този етап няма такава възможност. Имаме план, собственикът излезе и показа присъствие в интервю. Ясно и категорично заяви какви са амбициите му и ние го подкрепяме, и не само ние, а всички. Радостни сме и щастливи, че ще имаме нов стадион. Това е най-важният момент от съществуването на ЦСКА, защото да играеш на тази мизерия, която е „Българска армия“ в този момент е обидно. Най-титулуваният отбор в България. Даваха се маса пари на определени клубове, а на ЦСКА се пречи през цялото време. Надявам се новото правителство да промени тази неправда спрямо нас, защото ЦСКА заслужава повече уважение. Ние нямаме нищо против, че се е помогнало на отбори, но защо на ЦСКА се пречи? Хубаво, че се помага – правят се терени, стадиони, бази. Ние трябва да имаме добра инфраструктура, върху които да работим. Не може да работиш с деца на сгурия и после да искаш скорост. Как да стане? Нямам против да се помага на другите и да им се дава. Но защо към ЦСКА се отнасяме по този начин? Напълно реално е да имаме нов стадион, защото всички останали държави около нас – страните помогнаха на всички клубове, особено сърбите. Партизан и Звезда имаха огромни задължения и им опростиха. На нас за 2-3 милиона ни тероризираха. Собствениците са инвестирали в тази база, какви терени, бунгала. Там се влагат пари и средства и отношението към нас да бъде такова е неприемливо. То е терор, защото е така“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„За 4 месеца и половина изиграхме 33 мача. Това е цял шампионат, но спортно-волевите качества играчите ги демонстрираха категорично. Показаха, че имат воля, характер, а надявам се след зимната подготовка да подобрим всичко в нашата игра. Като физика, спортно естество, поведение на терена в двете фази. И това, което ни липсваше и беше големият проблем – постоянството. Искам да го виждам всеки мач! Вярвам, че пролетта ще сме по-добри. Ако успеем да се конкурираме до последния кръг, това ще е хубаво за българския футбол. Точки ще се губят, тъй като се видя, че няма непобедими отбори. Интригата ще е явна, хората ще преживяват мачовете. И за Локо Пловдив и Ботев Пловдив и Левски – очаквам едно подобрение. При Левски има доказан треньор, мой приятел, който ще изгради всичко. В тяхно лице ще имаме конкуренция. Имаме максима с Мъри, че проблемите в работата не трябва да ги вкарваме в работата, както и обратното. Приятелството е едно – работата е друго. На терена сме големи противници, но след това не е така. Имаме уважението един към друг. Трябва да се отнасят всички с уважение към треньорите. Причините да бъда отрицателно настроен към Боби Михайлов е именно това. За толкова години нищо не се направи за институцията „треньор“. Той е всичко в клуба, а над него е само собственикът. Единственото нещо, което го крепи, е договорът му. А той у нас знаете какво стойност има... Надявам се с новите хора, които, дай Боже, да влязат – Стилиян, Мартин, Бербатов, да има друг полъх“, констатира Стойчо Младенов.

„Каквото има на Любо Пенев, ще му го кажа лице в лице и ще се изясним. Началото на строежа на стадиона ще бъде сбъднат сън. Откога чакаме стадион? Шампиони сме били, пак ще бъдем и трябва да бъдем“, завърши Младенов.