Новият ЦСКА 1948 спечели първата купа в историята си само след месец съществуване. Младите избраници на Адалберт Зафиров спечелиха четиристранния турнир в атрактивното Кокаляне. По жребий отборите на домакините от Орловец, ЦСКА, софийският Академик и Пирин от Земен играха полуфинали. Победителите финал, победените за трето и четвърто място, съобщи "Проспорт.бг".

Първи мач в програмата бе сблъсъкът Орловец - ЦСКА, който завърши при 2:0 за "армейците", като това бе бледо изражение на създадените положения пред вратата на домакините. Головете вкараха Ксениос Теодолу, брат-близнак на Пол, който вече има 2 гола в контролите за ЦСКА, и Илиан Генадиев.

В другия полуфинал Академик се наложи над Пирин също с 2:0.

На финала двете възмладежки формации изиграха едно сравнително равностойно първо полувреме, а ЦСКА поведе с гол от дузпа, реализира от капитана Калоян Стефанов.

Втората част премина при тотална футболна диктатура на червените, но шансът покри Академик при многото положения на доста неравния терен.

Орловец и Академик са преки съперници на ЦСКА в "А" областна група.

Тази седмица предстои подписването на договора за Националния стадион "Васил Левски" и отборите ще могат да мислят само и единствено за футбол върху отличния терен на съоръжението.

До старта на първенството в Четвърта лига София град – юг предстои прецизиране на състава. До този момент Зафиров дава възможност на всички в групата за изява. С оглед възрастта им, то не е изключено да останат всички, с оглед участието и на други възрастови групи с формациите от ДЮШ на новия ЦСКА.

Турнирът бе изгледан от почти цялото ръководство на ЦСКА, начело с бригаден генерал Иван Мечков, бившият изпълнителен директор Александър Тодоров, фенове и знакови лица от футбола и бизнеса.

Дни по-рано се изигра контрола и с БДЖ, която завърши 0:0. Този мач беше изгледан на живо и от легендата Борис Станков: