ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА загуби с 0:1 от иранския Трактор (Табриз) във втората си контрола на подготовката в Турция. Победното попадение за съперника падна в 52-ата минута, когато Сафа Хади напредна през центъра и стреля от около 20 метра, топката рикошира в крака на Християн Петров и изненада Густаво Бусато - 0:1.

Нестор Ел Маестро заложи на по-различен състав от първата проверка срещу Корона (Килце), загубена с 0:2. И срещу Трактор обаче "червените" разочароваха феновете си със слаба продукция, като пак не вкараха гол. Куриозното бе, че във втори пореден мач Амос Юга получи червен картон.     

Срещата днес пропусна Тобиас Хайнц, който е с лека контузия. На мача в Белек "армейците" бяха подкрепяни от група от 30-ина свои фенове. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В осмата минута Матиас Фаетон отправи първия точен удар за ЦСКА, който обаче попадна право в стража на иранците. Малко след това и Линдсет стреля от 20-ина метра, но без успех. 

Малко преди да измине четвърт час игра "червените" организираха контраатака, на върха на която се озова Майкъл Естрада, но нападателят се засуети и изстрелът му беше блокиран от защитник. В 18-ата минута Тибо Вион центрира, а Християн Петров засече топката от движение, вратарят на Трактор спаси. 

В средата на първото полувреме Матиас Фаетон получи подаване от Джонатан Линдсет, навлезе в наказателното поле и стреля, Пурхмиди отрази удара.

В 26-ата минута Амос Юга допусна грешка при изнасянето на топката, а Трактор като по чудо не откри резултата. Сиамак се озова очи в очи с Димитър Евтимов, изпращайки топката в аут.

Малко преди почивката "армейците" имаха страхотен шанс за гол. Новото попълнение Улаус Скаршем се озова на стрелкова позиция, но шутът му беше спасен от Пурхмиди и първата част завърши 0:0. 

Иранците започна по-активно второто полувреме и поведоха в резултата в 52-ата минута. Сафа Хади напредна през центъра и стреля от около 20 метра, топката рикошира в крака на Християн Петров и изненада Густаво Бусато - 0:1. 

"Червените" след това на два пъти застрашиха вратата на Трактор, но без успех - след удари на Енес Махмутович и Джонатан Линдсет.

В 74-ата минута капитанът на ЦСКА Амос Юга беше изгонен, след като получи втори жълт картон. Припомняме, че той получи червен картон и при загубата с 0:2 от Корона. На мястото на Юга се появи Марк-Емилио Папазов. 

В 86-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на иранците, при което топката стигна до Илиан Антонов, който стреля от границата на наказателното поле, но противник блокира удара му. До края избраниците на Ел Маестро опитаха да затруднят съперника и да стигнат до изравнителен тол, но попадение не падна и ЦСКА загуби и втората си контрола от Турция.  

Следващата проверка на "червените" е срещу Тренчин на 30 януари (вторник).


 

ЦСКА - ТРАКТОР 0:1
0:1 Сафа Хади (52)

ЦСКА София (Bul)
ЦСКА: 25.Димитър Евтимов (46 - 1. Густаво Бусато), 19.Иван Турицов, 6.Християн Петров, 13.Браян Кордоба (46 - 22. Енес Махмутович), 15.Тибо Вион (66 - 3. Сейни Санянг), 21.Амос Юга (к) (75 - 24. Марк-Емилио Папазов), 26.Марселино Кареасо (46 - 17. Емануел Шакич), 10.Джонатан Линдсет (66 - 16. Георги Чорбаджийски), 7.Улаус Скаршем (46 - 23. Илиан Антонов), 11.Матиас Фаетон (46 - 30. Данило Асприля), 29.Майкъл Естрада (46 - 8. Станислав Шопов)
Треньор: Нестор Ел Маестро

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2024

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024