Юношите от Академия ЦСКА изиграха общо три двубоя в сряда, в които записаха една победа и две равенства, информира cska.bg.

В първия от тях ЦСКА U15 завърши наравно 1:1 като гост на Локомотив (Пловдив). Точен за възпитаниците на треньора Румен Трифонов бе Валентино Върбанов, който в 70-ата минута се възползва от асистенция на Калоян Пулев и оформи крайния резултат. Пулев-младши е син на боксьора Тервел Пулев.

Във втория двубой, който се игра на изкуственото игрище на стадион "Локомотив" в Пловдив, ЦСКА U17 победи с 3:1 връстниците си от Локомотив. Георги Попов откри резултата, след подаване на Димитър Христов. Последва точно изпълнена дузпа от Александър Кожухаров, който бе фаулиран преди това. Венцислав Иванов вкара за крайното 3:1 за "червените" след подаване на Борислав Бенов. По този начин момчетата на Ивайло Станев напълно заслужено се поздравиха с победа като гост над Локомотив (Пловдив).

В третата среща за деня ЦСКА U14 се изправи срещу вечния си съперник Левски на един от терените на ВТУ "Тодор Каблешков". Младите "армейци" откриха резултата още в 13-ата минута, но попадението беше отменено заради спорна засада, отбелязват в сайта на ЦСКА. До края на първото полувреме гостите успяха да отбележат две безответни попадения.

През втората част момчетата на Мартин Митов тотално надиграха "сините" и успяха да вкарат два гола, но за повече нямаше време и дербито приключи наравно 2:2.