ЦСКА победи Литекс с 2:0 в учебна игра, която се проведе в клубната база в "Панчарево". Там "червените" са на лагер-сбор по време на първия етап от предсезонната подготовка. Спарингът се проведе при закрити врата.

През първата част "червените" показаха по-добра игра и контролираха събитията на терена, като владееха повече топката и непрестанно търсиха път към противниковата врата, информира cska.bg. В 11-ата минута Бисмарк Чарлс откри резултата, след като засече с глава топка, която се отби от напречната греда след изстрел на Мено Кох. 

В 21-ата минута при една от редките си контраатаки гостите от Ловеч получиха право да изпълнят дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Стефан Неделчев. Зад топката застана Илиян Капитанов, който стреля силно в долния ляв ъгъл на вратата на Димитър Евтомов, но стражът на "армейците" показа завиден рефлекс и изби в корнер. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

До почивката ЦСКА пропусна още няколко изгодни положения за удвояване на резултата чрез Тиаго Родригес, Бисмарк Чарлс и Греъм Кери и двата състава се оттеглиха към съблекалните с гол аванс за домакините.

През втората част треньорът Любослав Пенев направи много промени в състава, като даде възможност на всички налични футболисти да вземат участие в двубоя. ЦСКА продължи да атакува и да доминира на терена и в 80-ата минута Мартин Смоленски подаде отлично от дълбочина към Радослав Живков, който останал сам срещу вратаря реализира втори гол. Така ЦСКА се поздрави с напълно заслужена победа с 2:0. 

Отборът на Любо Пенев ще продължи да се подготвя на клубната база в Панчарево до 25 юни, когато ще отпътува за Австрия. Там предстоят четири контролни срещи.