Родният гранд ЦСКА стигна до невероятно постижение след края на първия полусезон. "Армейците" се оказаха с една от най-добрите защити в Европа, като по този показател задминаха доста колоси, показа справка на БЛИЦ СПОРТ.

За какво става дума?

"Червените" имат само 8 допуснати гола в своята врата в 20 шампионатни срещи от Първа лига. В Европа има още един отбор с подобен показател и той е не кой да е, а... Ливърпул, който лети в Англия. Мърсисайдци също имат едва 8 допуснати гола за точно толкова срещи, колкото и софиянци - 20. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тук трябва да направим уточнение, че това е второто най-добро постижение до момента в европейските клубни първенства, като има отбор с по-добър показател откъм допуснати попадения - сръбският Партизан, който е с 8 инкасирани гола за 21 срещи.

Има и други отбори за момента с по-добро постижение, те обаче имат по няколко срещи по-малко от ЦСКА, Ливърпул и Партизан - гръцките АЕК и ПАОК, които имат по 14 изиграни срещи и са допуснали съответно 7 и 6 гола.

С постижение като на "армейците" и мърсисайдци, но с по-малко изиграни срещи, могат да се похвалят пък следните отбори: ЦСКА (Москва) - 17 изиграни срещи и 8 допуснати попадения, ПСВ (Айндховен) - 17 изиграни срещи и 8 допуснати попадения, Аякс - 17 изиграни срещи и 8 допуснати попадения, Истанбул Башакшехир - 17 изиграни срещи и 8 допуснати попадения, Олимпиакос - 14 изиграни срещи и 8 допуснати попадения.

Все пак родните "армейци" имат поводи за гордост, тъй като с головете, които са допуснали до момента, изпреварват няколко европейски светила, сред които Реал (Мадрид) (19 допуснати гола в 16 мача), Барселона (19 допуснати в 16 мача), Манчестър Сити (15 допуснати в 20 мача), Байерн (Мюнхен) (18 допуснати в 18 мача), Ювентус (11 допуснати в 19 мача), ПСЖ (10 допуснати в 17 мача), Челси (16 допуснати в 20 мача) и др.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019