ЦСКА посреща Локомотив (Пловдив) днес в 20:00 часа на стадион "Българска армия" в 117-я мач между двата отбора. „Червените“ ще гонят задължителна победа в опит да затвърдят добрите впечатления, които оставиха с играта си при гостуването на Ботев в Пловдив. Именно с кадри от мача с „канарчетата“ от клуба се надъхаха за нова победа над пловдивски отбор.

„Армейците“ са безапелационни при домакинствата над този съперник, като „смърфовет“е имат само една победа в столицата и то постигната през миналия шампионат. Тогава ЦСКА и Локомотив изиграха общо четири срещи, като два двубоя завършиха наравно (0:0 и 1:1), а в другите два съперниците си поделиха по една победа като гост - 2:1 за червените в Пловдив и 1:0 за смърфовете в София, пише сайтът на ЦСКА.

За срещата старши треньорът на червените Стамен Белчев не може да разчита на контузените Давид Симао и Милчо Ангелов. В редиците на червените се завръща изтърпелият наказание Кевин Меркадо.

20 футболисти попаднаха в групата за лагера преди срещата, като двама ще отпаднат от нея преди мача. Със сигурност извън групата ще остане един от играчите с паспорт извън Европейския съюз.