ЦСКА има големи очаквания след общественото обсъждане на проекта за подробен устройствен план (ПУП) в Борисовата градина, където попада и стадион „Българска армия“, продължило близо 3 часа. На него от страна на "армейците" присъстваха изпълнителният директор Филип Филипов и адвокат Станислав Трендафилов.

За Националния стадион “Васил Левски”, стадион “Българска армия” и къпалнята „Мария-Луиза“ планът разрешава основен ремонт и модернизация на съоръженията, като всички намеси могат да се осъществят само в рамките на сегашните параметри. Планът не допуска разширение на съществуващата към момента застроена площ, съобщиха от пресцентъра на Столичната община във връзка с общественото обсъждане на плана.

На обсъждането основни спорове имаше за насипите и планираната реконструкция на "Българска армия", както и с паркинга на Капитолия, който е планиран да бъде на две нива с 420 места.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Няма да има търговски обект на стадиона. Не са предвиждани и не са искани от нас. Не са искани и от министерство на спорта“, коментира адвокат Станислав Трендафилов, който работи с ЦСКА по редица юридически въпроси.

"Тотален абсурд е идеята за изграждането на един общ модерен стадион в центъра на София и зачеркване на спортния интерес. Тези същите така наречени от вас олигарси искат да дадат от себе си 50 милиона лева. С паркинга на Капитолия – искам да благодаря на решението на арх. Ковачев. Страхотно решение. Аз съм много удовлетворен от него, както и от всички от ЦСКА“, добави юристът, който влезе в диалог с един от другите участници.

„Да се направи едно чисто съоръжение на мястото на вече на съществуващото. Защитава се интереса не само на ЦСКА, но и на цяла България. Това е изключителна възможност да имаме модерен стадион в парка. Ще има модерен стадион на ЦСКА и няма аргументи срещу това“, завърши Трендафилов.