ЦСКА победи с минималното 1:0 Черно море в мач от 7 кръг на Първа лига. Густаво Кулма вкара скъпоценното попадение в добавеното време на двубоя. Треньорът на домакините Едуард Йорданеску коментира представянето на футболистите, като за пореден път каза, че му е нужно време, не е участвал в селекцията и е притиснат от промените, случили се около отбора в последния момент.

“Поздравявам играчите, които се бориха до последния момент. Не спярха да се борят. Това се отплаща. Благодаря много на феновете, обещах им да изградя силен отбор, но имаме нужда от време, за да го направим. В такива моменти имаме още по-голяма нужда от тях”, започна румънецът.

“Положихме максимално усилия и след цялото това напрежение искахме да спечелим. Имаме нови играчи, ясно е на всички, че връзките помежду им на терена не са изградени. Имаме нужда от още много по-добра организация в предни позиции. Създадохме доста положения, но не успяхме да реализираме. Трябва да бъдем много по-фокусирани, да правим мачовете си лесни, защото съперникът ни се защитаваше много дълбоко”, добави още Йорданеску.

“Имаше добри и лоши моменти по време на двубоя. Пратихме много топки в офанзивната третина, много центрирани топки отстрани. Ясно е че Джордан не е готов на сто процента. Трябва да се погрижим за него. Имаме още 3-4 футболисти, които не са в оптимално ниво и всеки един от тях трябва да се подготвя усърдно. Видяхме и Диого Виана, който се появи след пауза от три седмици. Сигурен съм, че можем да изградим хубави неща. Знам, че това не е футболът, който искат феновете, но работим. Феновете на ЦСКА си приличат с тези на Стяуа – нетърпеливи са, но ще ги помоля да имат търпение. Много неща бяха променени в последния възможен момент, не участвах и в селекцията. Знаем какво се иска от нас”, завърши Йорданеску.