Юношите на ЦСКА от набор 2004 година победиха китайския Хъбей с 1:0 в контрола. Двубоят се игра на изкуствения терен в комплекс "Царско село" само 24 часа, след като "армейците" отстраниха ДИТ за Купата на БФС след успех с 3:0 в реванша и се класираха за 1/2-финалите в турнира. Осем от титулярите от мача с ДИТ попаднаха в стартовия състав и за приятелския двубой, игран вчера.

Китайският отбор е воден от Божидар Искренов - Гибона и Бисер Хаздай и е на подготовка в България. "Червените" не бяха затруднени от противника и не допуснаха Хъбей да създаде голово положение, пише cska.bg. 

Единственото попадение в мача беше реализирано в 17-aта минута, когато Мартин Влаевски се разписа с глава след центриране от фаул на Йоан Лозанов. Левият ни защитник Теодор Иванов удари две греди, а освен това момчетата на Атанас Борносузов пропуснаха още много възможности за гол.

В събота (2 декември) ЦСКА ще изиграе третия си мач в рамките на пет дни. В предпоследния кръг от есенния полусезон "армейците" приемат Славия. Двубоят ще се играе на изкуствения терен в комплекс "Царско село" от 9:30 часа. 

Стартов състав на ЦСКА: Иван Маринов (в), Мартин Влаевски, Валентин Ситнилски (к), Габриел Александров, Теодор Иванов, Йоан Лозанов, Георги Чорбаджийски, Георги Шаламанов, Виктор Атанасов, Ясен Спиров, Александър Георгиев
Резерви: Милен Младенов (в), Кирил Великов, Ясен Цеков, Павел Жабов, Боян Даскалов, Александър Божков, Йоан Борносузов
Старши треньор: Атанас Борносузов