Адалберт Зафиров призова "червената" общност, която е заблудена, по-скоро да се събуди. Младият специалист изведе група от 20-ина юноши на клуба на първата тренировка на автентичния ЦСКА. Зафето е разочарован от факта, че привържениците са разцепени на две - едните са зад автентичното дружество ПФК ЦСКА, а другите - зад новосформираното ЦСКА-София, което в момента е на лагер в Австрия.

"Неприятно съм изненадан, защото това са децата на ЦСКА, които дойдоха да тренират. Децата, които са на стадиона от малки... откакто са проходили. Събираме се да тренираме, да се подготвим за мача с Лудогорец за Суперкупата", коментира Зафиров.

"Към отбора очакваме да се присъединят и други деца на ЦСКА, които са били картотекирани през миналата състезателна година в ПФК ЦСКА София. Ще има само един отбор ЦСКА. Това е ПФК ЦСКА, който се опитваме да възродим. Другият отбор е Етрополе, закупил е Литекс и е прекръстен на ЦСКА-София", каза треньорът.

"Чак заплахи не съм получавал, просто "приятелски" есемеси... от мои бивши приятели", добави Адалберт Зафиров.

"Децата, които са израснали в ЦСКА и не им се дава възможност другаде, са добре дошли при нас. Знаете, че нямаме право на картотекираме нови футболисти до зимата, освен тези, които са били в отбора през миналия сезон. Засега сме само юноши от набор 97, 98 и 99 г.", обясни треньорът, който очаква към тима му да се присъединят и някои от футболистите на ЦСКА-София, които в момента са на лагер в Австрия - "Водим разговори, но потвърждение нямам все още. Когато решат, добре дошли са".

"Червената" общност е заблудена и трябва по-скоро да се събуди. Г-жа Дора Милева ме покани да възродим ПФК ЦСКА, за да се подготвяме за мача с Лудогорец. Трябва да подготвим момчетата, за да не се излагаме тотално срещу Лудогорец. В момента ние сме отбор на синдика. Засега не правим разходи, за да говорим за това откъде идва издръжката на отбора. Очаквам феновете да се опомнят какво правят с ЦСКА. Определени хора се опитват да откраднат ЦСКА. Ако ме беше страх, нямаше да се явя днес", каза още Зафиров.

"Аз се чувствам задължен на ЦСКА, тук е израснал баща ми, спечелил е 9 титли, аз съм от дете тук. Играл съм за ЦСКА, бил съм капитан. Когато мога да помогна на родния ми клуб, ще помогна винаги", коментира още треньорът.

"Страшно много ме боли, има хора, които все още не могат да се събудят. "Червената" общност трябва да се обедини зад клуба, който в момента е в несъстоятелност. Единствената цел в моемнта е да изведем отбор за Суперкупата и да не се изложим срещу Лудогорец. Винаги ЦСКА има шанс, но няма какво да се заблуждаваме, че ще вземем нещо от Лудогорец. Важното е, че ЦСКА е жив", добави Зафиров.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ