Тихомир Иванов спечели седмата си поредна титла на държавното първенство по лека атлетика. 25-годишният възпитаник на треньора Георги Гетов от клуб Свилоза (Свищов) преодоля 225 см в скока на височина, след което пробва три неуспешни скока на 229 см. 

Шампионът при юношите Габриел Митов (Спринт Червен бряг) завърши втори с 204 см, а трети с 200 см - Милко Гемеджиев (Хеброс Харманли). 

С участието си в държавното първенство, провело се в зала "Асикс Арена", Тишо даде старт на олимпийския сезон. С постижението си той влезе в Топ 15 на света за годината, както и се нареди на петата позиция в европейската ранглиста за сезона. 

Както вече стана ясно, заради коронавируса беше отменено световното първенство по лека атлетика в зала, което трябваше да се проведе в Нандзин (Китай) между 13 и 15 март. Това води до промени в програмата на Тихомир Иванов, който се надява да бъде във върхова форма за Олимпиадата в Токио през лятото.

Тишо от вчера е най-новият атлет в отбора на Red Bull. Той е третият българин с договор със световния гигант след парапланериста и световен рекордьор Веселин Овчаров и младият състезател по кайт сърф Никола Абаджиев.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ