Франция потъна в срам заради чутовния гаф, който сътвори, а редица популярни личности начело с президента Макрон се скъсаха да се извиняват.

Минути преди началото на европейската квалификация между „петлите” и Албания, завършила 4:0, домакините объркаха химна на съперника.

Вместо на Албания те пуснаха този на Андора. По принцип това не се случва за първи път, няма и да е последен. Гафовете обаче продължиха.

Бяха необходими цели 10 минути, за да бъде открит и пуснат химнът на Албания. Когато най-сетне това се случи, дикторът на стадиона направи изцепката на годината. Той обяви: „Уважаеми зрители, станете на крака, за да уважим националния химн на Армения”.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Серията от издънки принуди треньорът на Франция Дидие Дешан да се извини на наставника на албанците Еди Рея още преди началото на срещата. След това и на пресконференцията селекционерът на „петлите” също поднесе извинения. Това направиха и шефовете на френската футболна федерация, както и президентът на страната Еманюел Макрон. Държавният глава се извини лично на премиера на Албания Еди Рама, обаждайки му се по телефона.