Поредна версия, че легендарният колоездач Марко Пантани е бил убит, се появи в италианските медии. Този път тя се разпространява от наркопласьора Фабио Мирадоса.

Марко Пантани беше намерен мъртъв в хотелската си стая в Римини през 2004 г. Тогава беше прието, че става дума за свръхдоза. Десет години по-късно делото се преразглежда заради версията за убийство, но не бяха открити доказателства за подобно престъпление.

Сега Мирадоса също изказва версията за убийство, но доводите му са съвсем различни от тези, разследвани през 2014 г.

„Марко Пантани не умря от свръхдоза, а беше убит. Това си беше убийство. При него имаше 20 000 евро, които ми дължеше и трябваше да се видим, за да ми ги предаде. Тези пари не бяха открити при разследването. Винаги съм казвал на следователите да търсят следите на парите, но те не ми вярват. Пантани обаче имаше и други пласьори. Не бях единствен“, признава Мирадоса пред „Ла Република“.

Според него ситуацията, при която Марко Пантани е открит в хотелската си стая също говори за убийство. Той твърди, че шампионът от Тур дьо Франс и Джиро д`Италия за 1998 г. никога не е ползвал наркотици в хотелската си стая.

„Марко не смъркаше кокаин, за да може спокойно да го прави в хотела и от това да не остават почти никакви следи. Той пушеше крак. Тези, които са манипулирали сцената, за да прилича на самоубийство, не знаели този факт“, допълва наркопласьорът.