Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира изминалото световно първенство в София. Симона Дянкова Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечелиха бронзов медал в многобоя и квота за Игрите в Токио през 2020 година, а във финала на пет обръча вчера вдигнаха титлата с рекорден резултат.

„Имаме златен медал, шампионки сме на обръч, завоювахме и квота за Олимпиадата, мисля, че трябва да бъдем доволни. Всички отбори допуснаха грешки, не знам на какво се отдава това. За нас напрежението бе много, но другите отбори… стори ми се странно Световно. Анализирахме нещата. Следващият път ще играем без грешка. Много са малки момичетата, да не забравяме. Те влязоха ударно миналия сезон и аз продължавам да повтарям, че имат да се учат. Винаги е трудно да играеш в България. Дано се поучат“, каза Весела Димитрова.

„Просто бе трудно. Толкова искаха да се представят добре момичетата, че това им изигра лоша шега. Иначе бе страхотно изживяване. Те са късметлийки, че изживяха това“, продължи треньорът.

 „Аз още не съм осъзнала, че децата са първи на обръчи в света, малко ми е още трудно да се радвам", добави щастливата Весела Димитрова.