Голмайсторът на Дунав (Русе) Мирослав Будинов пристигна в клуба преди 2 години. Той бе част от селекцията на Веселин Великов, която с минимални промени извървя пътя от третото до най-високото ниво на родния футбол. Комплексната му игра по целия терен и решителните попадения са нещото, с което се откроява нападателят и в първите мачове в Първа лига.

Началото на сезона напомня старта на друг отбор, с който той направи нещо подобно - Любимец. Там нещата не завършиха по най-добрия начин, но Будинов е категоричен, че Дунав тепърва предстои да постигне много повече.

"За момента имаме нещо като дежа вю с това, което се случи преди години с Любимец. Все пак обаче ситуацията е по-различна. Тогава отборът бе разбит умишлено, което не виждам тук как ще стане. С всеки мач трупаме все повече самочувствие и увереност, вярваме все повече във възможностите си и смятам, че можем да постигнем много", заяви Будинов.

Той отчете, че най-големият плюс на Дунав е в колектива и добрата атмосфера в съблекалнята, като не пропуска да отдаде значимото и на подкрепата на феновете. "За нас тепърва започва първенството. В първите 4 кръга играхме срещу три отбора, с които се състезавахме до пролетта в "Б" група. Тепърва обаче започват трудните изпитания и тежките мачове и ще си проличи какво ни е нивото. Естествено, че за целта ни е необходима и подкрепата на феновете ни. Приятно съм изненадан от това, че въпреки разстоянието и времето много наши фенове идват в Разград и ни подкрепят. Имаше дори русенци, които пътуваха до Бургас и до Пловдив. Имаше някакъв отлив в последните мачове в "Б" група, който не мога да си обясня, но сега виждам, че все повече хора ни подкрепят. Надявам се това да продължава, защото и ние имаме нужда от тази подкрепа. Именно за нашите фенове е всичко това - стараем се да играем добре и да ги радваме с победи. Толкова години са чакали Дунав да е в елита, нека сега са с нас в тези важни за отбора изпитания", призова нападателят.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига