Бързоногото крило на Дунав Бирсент Карагерен получи наградата си за Футболист на месец февруари в традиционната анкета на Пресклуб „България”. Бившият играч на Локомотив (Пловдив) получи значката „Златната топка”. Карагерен спечели с 11 гласа от участвалите в анкетата 25 спортни медии и редакции, с 1 глас по-малко е Руи Педро (ЦСКА). С 4 гласа остана Иван Минчев от Славия.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен. Тази престижна награда е заслуга и на моите съотборници. Мисля, че тя ще ми даде повече самочувствие  да играя по-добре в следващите мачове”, каза Карагерен при награждаването.

Бирсент отново говори за раздялата с родния си Локомотив (Пловдив). Карагерен си е тръгнал от "Лаута", след като Едуард Ераносян му е казал, че повече няма да разчита на него. Играчът на Дунав добави, че му липсват съотборниците от Локомотив, най-вече Дани Кики и Мартин Камбуров, с които си е партнирал на терена най-добре.

„Вече съм играч на Дунав, момчетата ме приеха много добре. Играем успешно и амбицията ни е да завършим в първата шестица преди втория етап на шампионата. В четвъртфиналите за Купата на България ще срещнем Верея, който е добър отбор, но ще се стремим да ги преодолеем”, каза Карагерен.

За предстоящия двубой с Лудогорец той сподели, че мачът ще бъде много труден, но всичките му съотборници са амбицирани да дадат максимума от себе си. Карагерен каза още, че е готов да се завърне в любимия си Локомотив (Пловдив). А ако получи оферта, ще приеме да се състезава и за най-добрите български отбори, единствено не би играл в Ботев. "Всеки български футболист иска да играе в Левски, ЦСКА или Лудогорец, защото това са водещите отбори у нас. Мисля, че трябва още да се докажа, за да играя в такъв отбор”, добави Карагерен.

Накрая на пресконференцията той уточни, че ако не за мача със Славия, то за двубоите от втория етап на първенството се надява Дунав да играе домакинските си срещи в Русе и най-после да зарадват феновете на отбора, които жадуват да подкрепят любимците си на стадиона у дома.

 

Tелевизионната програма на Първа лига (РЕГЛАМЕНТ)

Всичко за Първа лига