Обновеният Градски стадион в Русе, който беше тържествено открит в края на април, се превърна в блато. Теренът, на който футболистите на Дунав играят домакинските си мачове от Първа лига, е в повече от трагично състояние. За ремонта му, приключил само преди четири месеца, спортното министерство отпусна целево 1 милион лева. 

Съоръжението беше реновирано след завръщането на Дунав във футболния елит на България. В момента обаче футболистите на "драконите" и техните съперници трябва да се справят с изсъхналата трева, липсващите чимове и мрежа, която се подава под терена и крои опасност да се препъват в нея.

От общината са категорични, че състоянието на игрището е под всякаква критика. Те увериха, че са пратили три протестни писма до спортното министерство.

"Целият терен е направен грешно. Въпреки големите усилия, които полагаме за поддръжката му, той не е в това състоянието, в което трябва да бъде", коментира пред bTV директорът на "Спортни имоти" - Русе Веселин Богданов.

Футболистите на Дунав и техните съперници пък са пряко засегнатите от лошото състояние на терена. "Как го направиха, кой го направи? Някой трябва да поеме някаква отговорност за това нещо... Стана по-лошо, отколкото беше преди. Не знам дали ще издържи изобщо. Добре, че не валят дъждове, иначе не знам какво ще стане", коментира нападателят на Дунав Мирослав Будинов.

За подмяна на настилката ще са нужни около 20 дни, което означава, че "драконите" отново ще трябва да домакинства извън Русе, както през миналия сезон, когато приемаха съперниците си в Разград. 

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка