Треньорът на Дунав Веселин Великов похвали футболистите си за отличната игра срещу ЦСКА. Изненадващият лидер в Първа лига победи "червените" с 2:0 след два гола за три минути на Васил Шопов и Антон Огнянов. Младият специалист обаче пожела Дунав да не бъде сравняван с Лестър, който през миналия сезон сензационно стигна до шампионската титла в Англия.

Русенци са на върха в класирането след постигнатите 5 поредни победи и 16 точки в актива.

„Много специалисти – разбиращи или неразбиращи, казват, че досега не сме играли срещу силни отбори. Смятам, че през първото полувреме тотално надиграхме ЦСКА. През второто се затворихме и опитахме да пазим резултата“, коментира Великов пред Диема Спорт 2.

"И в предните мачове играхме срещу слаби отбори. Аз не съм на това мнение. И Пирин, и Черно море, и Нефтохимик, и Локо (Горна Оряховица) са силни отбори. Всеки да си говори каквото иска", каза треньорът на Дунав.

„ЦСКА можеше да изравни, да, но ние заслужавахме да водим на почивката. Може би не с 2:0, но с 1:0. В първия мач срещу Верея момчетата бяха пренавити, но с всеки изминал мач натрупват самочувствие. Зад добрата им игра стоят много работа и много лишения. Ако някой ми беше казал, че ще победим ЦСКА с 2:0... Сега съм най-щастливият човек. Момчетата заслужават признание от всички“, продължи Веско Великов.

„Несериозни са сравненията с Лестър. Има още много мачове до края. Сега имаме 16 точки. Нека да мине още малко време, за да се спасим. Първият ни ангажимент е да се спасим, каквото дойде в повече, е добре дошло. Дано да продължаваме така и занапред. Един-два мача може и да са късмет, но шест поредни мача не е късмет“, каза младият специалист.

„ЦСКА видя, че няма какво да губи и изнесе играта напред през второто полувреме. Опитахме пак да ги пресираме дълбоко, но не се получи. Играеш толкова, колкото ти позволява противникът. Срещу Берое? Може и да ни се смеят пак като казвам тези неща, но ще гоним победата отново“, завърши Великов.

Всичко за Първа лига

ТВ програмата на Първа професионална лига