Старши треньорът на Септември (София) Николай Митов смята, че отборът му е бил далеч по-равностоен на Лудогорец до червения картон на Георги Върбанов в 20-тата минута. Септември загуби от разградчани с 0:2 в София и това е едва втора загуба за тима в последните шест мача.

"Това, което имахме като идея, да излезем високо, да пресираме, защото Лудогорец играха с дълги изритани топки, се получи до 20-тата минута. Имахме ситуации, в които можехме да развием. И макар да не стана, отборът стоя много добре на терена до този момент.

Срещу Лудогорец обаче е трудно да се противопоставиш с 10 души. Направихме грешки, които бих искал да изчистим. Първата такава беше при червения картон – Мартин Моран вместо да я даде напред, той я дава назад. За гола напълно идентично се получи. В наказателното поле ние сме шестима, а те двама и ни вкарват гол. Но ако няма грешки, няма да има и голове.

Трябва да сме още по-уверени с топката. И днес, и ссрещу ЦСКА виждате, че ние играем високо и не се страхуваме. Това искам от отбора. Имаме още работа върху синхрона, особено като вземем топката. Срещу всеки отбор ще бъдем смели", коментира Митов.