Юношата на Левски Марин Петков даде специално интервю за БЛИЦ, в което говори по различни теми, свързани с младежкия национален отбор, ситуацията му в Левски, предстоящото голямо дерби с ЦСКА и шансовете на "сините" да прекъснат шампионската серия на Лудогорец. Вчера младият талант и съотборниците му в младежкия национален отбор на България до 21 години загубиха злощастно с 1:2 от Германия като гости в предпоследна среща от евроквалификациите. Заради натрупани жълти картони 21-годишното крило ще пропусне последния двубой на "лъвчетата" с Израел и е готов възможно най-скоро да се включи в тренировъчния процес в Левски. След мача с Германия той бе поздравен от селекционера на младежите Александър Димитров за цялостното си участие в тима. Специалистът го зарадва и с подарък за спомен - специална фланелка.

- Здравей, Марине. Ден след изминалия мач с Германия можеш ли да направиш съпоставка между нашето и тяхното ниво при младежите?
- Според мен основната разлика е във физическата им подготовка. Другото е, че те играят всяка седмица на по-високо ниво от нас, но като талант и себераздаване не мисля, че им отстъпваме много.

- Яд ли те е, че пропускаш мача с Израел?
- Много ме е яд, че ще трябва да пропусна този мач и не мога да завърша и последната среща, но това е животът, понякога се получава така.

- Би ли направил една равносметка, една оценка на цялостното си представяне за младежкия ни тим.
- Щом не сме се класирали, значи аз и моите съотборници сме можели да дадем повече, но това е вече в миналото, няма смисъл да се връщаме назад.

- Какво би казал за работата и методите на Александър Димитров? Чувстваш ли, че работата с него ти е помогнала да израснеш като футболист?
- Треньорът винаги се отнасял към мен с голямо уважение, трябва да кажа, че всеки футболист идваше с желание на лагери и тренировки, колективът е много добър, всеки един футболист гледа да помогне на другите, а точно той, треньорът, го е създал този колектив.

- Говорейки за националните формации, надяваш ли се да започнеш отново да попадаш редовно в плановете на Илиан Илиев?
- На всеки футболист целта му е да стигне до националния отбор на страната си, но това става с работа и с добра игра в клубния ти тим.

- Оптимист ли си за това да си извоюваш скоро по-сериозна роля в Левски?
- Аз ще правя каквото зависи от мен и вече други ще преценяват дали съм заслужил или не.

- Задава се голям мач в българския футбол, какви са очакванията ти за дербито с ЦСКА?
- Всяко едно дерби е със специален заряд, това е най-големият мач в България. В последните две дербита не успяхме да покажем най-доброто си лице, надявам се сега да е различно. Най-много искаме да зарадваме нашите привърженици, този мач е за феновете.

- Според теб може ли Левски да бъде реален претендент за титлата този сезон? Може ли Левски да бъде отборът, който ще прекъсне шампионската серия на Лудогорец?
- Според мен подходът ни трябва да е мач за мач и самото класиране ще покаже докъде сме стигнали. Но на мен ми е голяма мечта да станем шампиони. Да стана шампион с родния си клуб би било сбъдната мечта.

- Какво си пожелаваш в личен и професионален план в близко бъдеще?
- Надявам се хората около мен да са здрави, да съм здрав и аз и да продължавам да работя.

Снимки: Blitz.bg