Общото събрание на Спартак (Варна), което трябва да избере ново ръководство, ще бъде насрочено със съдебно решение. Това стана ясно, след като Управителният съвет не успя да събере кворум на днешното си събрание.

УС се състои от девет членове, но днес не успяха да се съберат дори пет от тях, което да осигури нужния кворум. Днешното заседание беше с цел насрочване на Общо събрание на 26 октомври и изслушване на досегашния председател Павлин Николов, който щеше да се включи онлайн. Това обаче не се случи.

В Управителен съвет на Сдружение Спартак (Варна) към настоящия момент са Павлин Николов, заместникът му Асен Миланов, Александър Евтимов, Бранимир Балачев, Цветослав Миладинов, Красимир Кузманов, Тодор Стойков, Стефан Калименов и Димо Андонов.

В същото време стана ясно, че Община Варна няма да отпусне 500 000 лева, с които да обезпечи Спартак до края на годината. Причините за това бяха назовани от адвокат Бранимир Балачев.

"Говорил съм с общинските съветници за отпускане на въпросната сума, но има пречка. Условието е с тези средства да не се разпорежда господин Иван Кирилов, тъй като той има задължения пак с дейности от миналото към клуба от порядъка на около 600 000 лева. Така ме информираха. Не знам дали Кирилов изобщо има пълномощно да изпълнява длъжността изпълнителен директор. Има дълг към съдилищата и може само да задълбочи кризата в клуба. Готови сме да се разплатим с играчите на части, ако все пак господин Павлин Николов откаже обещаното финансиране. Имаме много добра база в момента и добър отбор. Искаме да потърсим сериозен инвеститор, мощна финансова група, която да управлява и даде съответния тласък на клуба”, заяви Балачев.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт