Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов се вдъхнови от гола на младежкия национален отбор при несправедливата загуба с 1:2 от Германия в европейска квалификация и намекна за очаквана трансферна бомба.

В 37-ата минута на стадиона в Регенсбург нападателят на „канарчетата“ Никола Илиев изравни за 1:1 след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. В 65-ата минута немците получиха скандална дузпа в своя полза и стигнаха до успеха.

На профила си в „Инстаграм“ Ивелин Попов пусна стори, с което сякаш прави намек, че скоро Илиев и Шопов може да се съберат в един отбор. Капитанът на „канарчетата“ написа „Шопов и Илиев – очаквайте скоро“.

Станислав Шопов е юноша на Ботев (Пловдив). Той има договор с ЦСКА до лятото, а от началото на сезона е използван рядко и за последно игра за първия тим на „армейците“ на 16 септември, когато влезе като резерва. Той има пет мача и един гол за „червените“ от старта на шампионата, както и две срещи за дубъла във Втора лига.

Вероятно Ивелин Попов намеква, че е възможно Шопов да премине на „Колежа“ през зимата под наем, а след това да остане за постоянно. Така „канарчетата“ ще си върнат втори юноша в рамките на половин година.

През лятото Ботев (Пловдив) откупи Никола Илиев от Интер, след като през миналия сезон беше под наем в ЦСКА 1948. 20-годишният офанзивен футболист е взел участие в 10 мача на „канарчетата“ от началото на сезона, като в тях има два гола и една асистенция.

efbet Лига - сезон 2024/2025