Напрежението пред първия за годината турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън се засилва все повече и е на път да ескалира. 

Както е известно, заради мерките срещу COVID-19 цели 72-а тенисисти при мъжете и жени са поставени под изолация. В това число е българката Цветана Пиронкова, която е пътувала в самолет с пътник, който е дал положителен тест. Треньорът на Григор Димитров по същата причина не може да подготвя българина пред Аустрелиън Оупън.

Новак Джокович надигна глава и написа писмо с искания за въпросните спортисти, които са насочени към организаторите на Аустрелиън Оупън. Сърбинът пожела по-добра храна, осигуряване на всичко необходимо за тренировка в хотелските стаи, както и настаняване в частни къщи, които да разполагат с тенис корт. Джокович е пожелал и всекидневни тестове на изолираните играчи, като при отрицателни резултати да се намалява срокът на изолацията.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Повод за бунта на Ноле е обстановката, в която живеят тенисистите. Много от тенис звездите скочиха на организаторите на турнира в Мелбърн. Част от тях се снимаха как използват стените в стаите, за да тренират, а други се оплакаха от храната. 

Ализ Корне, която бе в самолета с Пиронкова, изрази мнение, че е трябвало предварително да се знае, че има положителен пътник в летателния апарат и признава, че би помислила, преди отново да участва на Аустрелиън Оупън. Сара Ерани директно отсече, че не би пътувала за Австралия, ако е знаела какво я очаква. 

Организаторите пък вече са подготвили глоби за играчи, които не спазват карантината. Един от тенисистите, чието име не се споменава, се похвали сам, че е поръчал храна за целия етаж и я е раздал. Друг пък е разговарял със свои колега в коридора. Всички са заплашени от глоби по 20 000 долара.