ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Милиони долари на турски футболни звезди са били завъртени от лихвари в България или са потънали в други измамни схеми у нас. Това е нова версия след поредната порция разкрития за крупна банкова измама, която ощети бившия национален треньор на Турция Фатих Терим, бившия национал Арда Туран, Фернандо Муслера (уругвайският вратар на Галатасарай), Емре Белозоглу и още 25 души. 

Тe са били измамени от управителката на клона на "Denizbank" в Истанбул Сечил Ерзан с обещание за високи печалби, пише rodopi24.

Разследването се води от Главната прокуратура на Истанбул. Случаят влезе и в Меджлиса. Председателят на Съвета на капиталовите пазари Ибрахим Йомер Гьонюл разкри схемата на измамата пред членовете на парламентарната комисия по бюджет.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

От банката бил създаден фонд за набиране на средства от известните лица. „Фактът, че се нарича фонд и че е представен като фонд, не го официализира пред нашето законодателство“, твърди Гьонюл. 

Фондът, назоваван сега от медиите „Фатих Терим“, не е бил под контрола на Съвета на капиталовите пазари.

Както вече стана ясно, най-ощетен е бившият футболист на Барселона и Атлетико (Мадрид)  Арда Туран, който е загубил 13 милиона евро в добре разработената схема.

„Тя ме излъга. Примами ме с думите, че който инвестира във фонда, който управлява, ще направи добри пари. Дадох й повече от 13 милиона евро“, твърди легендата на турския футбол.

Организаторите на тази схема са в ареста, като се твърди, че са успели да измамят 29 души, като по този начин са присвоили 44 милиона долара.

Последните разкрития повдигат въпроса за нелегален трансфер на част от парите във фонд "Фатих Терим". През „чантаджията“ на банкерката Сечил Ерзан – Али Йорук, са минали милиони долари и евро, като за кратко време той е преминал през ГКПП „Капъкуле-Капитан Андреево“ 43 пъти. 

В „турско-българския трафик на Йорук“ са включени и други лица, сред които е брат му Атила, разкрива вестник „Сьозджу“. Най-активен бил българският гражданин Юри Борисов Янков, с турското име Хюсеин Куртулуш, който е преминал през „Капъкуле“ 91 пъти в рамките на 7 месеца. Роденият през 1988 година двоен гражданин е регистриран на адрес в Одрин.

В полицейския доклад се посочва, че „Али и Атилла Йорук, техният партньор Адем Аксака и Хюсеин Куртулуш (Юрий Борисов Янков) са имали интереси и контакти помежду си и със Сечил Ерзан“.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

Али Йорук и приятелите му на ГКПП „Капъкуле“, на път за България:



Банкерката Сечил Ерзан:

Юри Борисов Янков (с турското име Хюсеин Куртулуш):