ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Рядкосрещано торнадо се развихри със 150 км/ч и предизвика срутването на покрив на спорта зала, под който загинаха 13 души. Ужасният инцидент се е случил в аржентинския град Баия Бланка.

Силния вятър е бил придружен от проливен дъжд и гръмотевици. В резултат на мощните пориви покривът на зала „Карминати“ е паднал върху намиращите се вътре хора. В този момент се е провеждала традиционното за края на годината състезание по кънки.

Залата е доста популярна за аржентинския спорт, тъй като именно там прави първите си стъпки в баскетбола местната легенда Ману Джинобили.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Потресен съм от нещастието, което сполетя моя клуб, моя град и моя регион. Прегръщам всички и изказвам най-искрените си съболезнования на близките на загиналите“, написа златният олимпийски медалист и четирикратен шампион на НБА.

"Призоваваме населението да вземе предпазни мерки и да не използва обществените пътища", обяви в социалните мрежи кметът на Баия Бланка Федерико Сусбиелс.

Новоизбраният президент на Аржентина Хавиер Милей поднесе съболезнованията си на близките на загиналите и препоръча жителите на връхлетяния от бурята регион да не напускат жилищата си.

Баия Бланка е разположен на крайбрежието на Атлантическия океан и се замира в югозападната част на провинция Буенос Айрес. Населението на града надхвърля 300 000 човека. Освен Ману Джинобили тук са родени легендарният футболен треньор Алфио Базиле, световният шампион Лаутаро Мартинес и бившият футболист на Литекс Кладио Граф.