Известният румънски богаташ Джиджи Бекали шокира световната общественост с информация за последиците след поставяне на ваксини срещу COVID-19. Именно заради собствената си позиция той изненадващо забрани на всички имунизирани играчи на собствения си клуб ФЧСБ (б.ред. - бившият Стяуа) да играят в мачовете на тима. Бизнесменът обясни, че решението му е взето с цел опазване на живота на футболистите.

„Всички ваксинирани хора губят силата си! Не засяга всички, но се отразява на по-възрастните. Не видяхте ли в Клуж, че ваксинираните нямат сила да играят? В мача срещу Рапид (Букурещ) играчите изглеждаха така, сякаш ще припаднат. Не видяхте ли състоянието на Киприан Деак?“, отсече Бекали.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Богаташът допълни, че по-голямата част от ваксинираните умират в болниците, а думите му предизвикаха остра реакция от румънското правителство.

В изявление на официалната страница във „Facebook“ на Националната информационна платформа на министерския съвет се посочва: „Футболистите НЕ губят сила, след като са ваксинирани срещу COVID-19! От медицинска и научна гледна точка няма проучвания, които да подкрепят такава теза. Ваксинацията не влияе върху представянето на футболистите. От друга страна, има достатъчно проучвания, които показват, че преминаването през инфекцията COVID-19 оставя дългосрочни последици и те могат да повлияят на представянето на футболистите.“

Припомняме, че Джиджи Бекали е голям приятел с бившия собственик на Левски Васил Божков. Българският бизнесмен живя в един от луксозните имоти на румънеца по време на престоя си в Дубай, където избяга след куп обвинения от родната прокуратура.