Двама полицаи са с леки наранявания и са откарани за преглед във Военна болница след инцидентите от по-рано днес на "Орлов мост". Както вече стана ясно, служители на реда опитаха да укротят вилнеещите фенове на АПОЕЛ (Никозия) преди мача на кипърския отбор с Ботев (Пловдив). 

Двубоят от Лигата на нациите започна в 20 часа на Националния стадион "Васил Левски", където "канарчетата" домакинстват в евротурнирите. 

На "Орлов мост" е като на война! Пияни кипърци се бият с полицията ВИДЕО 18+

Стигна се и до спречкване между фенове на двата отбора в локалното платно на булевард "Цариградско шосе". Бързата намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти, като униформените успяха да разделят враждебно настроените ултраси. Двама от служителите на реда обаче пострадаха, ударени от хвърлените керемиди и камъни. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Трима от по-буйните запалянковци на АПОЕЛ бяха арестувани с белезници и откарани в районното полицейско управление. 

На полицейски автомобил също са нанесени щети. 

Oбщо 26-ма привърженици са задържани. В района на "Орлов мост" има засилено полицейско присъствие. На мястото са изпратени допълнителни сили на жандармерията.

Съобщението от полицията: 

"Към 16:30 часа в столичната полиция е получен сигнал за възникнала свада между футболни фенове в района на "Орлов мост". На място незабавно са изпратени полицейски екипи, които предотвратили разрастването на конфликта и разделили на групите фенове на безопасно разстояние. Ситуацията е овладяна, извършени са проверки на място - и на домакините, и на гостите.

По-късно в две столични районни управления са отведени 26 привърженици на двата футболни отбора - 7 от агитката на гостуващия отбор, от които у един са били установени наркотични вещества, двама са били без документи; 19 - от отбора-домакин са транспортирани към друго РУ. Продължава работата за изясняване на обстоятелствата около случая".

Появиха се още кадри от екшъна:

 

Инциденти с фенове на Апоел преди мача им с Ботев в София 20.07.2022

Публикувахте от ULTRAS-BULGARIA.net в Сряда, 20 юли 2022 г.