Загубилият живота си при фаталния инцидент с лавина вчера в Пирин Борислав Гарибов беше изключителен талант, и то не само спортен. Още не можем да повярваме на случилото се, и че Бобеца вече не е сред нас. Това споделят тъгуващите приятели на 18-годишния Гарибов. Стената му във "Фейсбук" беше залята с прочувствени слова от близки, приятели и съотборници, които плачат за него.  

Както вече писахме, Гарибов беше част от националния отбор на България по фрийрайд, печелил е шампионски титли. Този спорт в последните години се развива доста бързо у нас. При него скиорите се спускат извън обработените писти, а някои го правят най-вече за приключение и повдигане на адреналина. Самият Гарибов многократно е имал премеждия с лавини. Талантът няколко пъти се е измъквал след срещи с тонове снежна маса, но вчера не успя да го стори... за жалост! 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Бобеца записва редица успехи не само в България, а и на международната сцена, включително в стартове от най-високия ранг надпревари за младежи - "Feeride Junior Tour 3 Stars***" в Австрия.

Гарибов, който е от София и е учил в 107 основно училище "Хан Крум", е израснал по склоновете на Пирин. Прави първите си стъпки във фрийрайда, когато е едва седемгодишен. Aбитуриентът Бобо е един от най-добрите и перспективни национални състезатели по фрийрайд. 

Още от съвсем малък той трупа участия и подиуми във всички фрийрайд състезания и събития на родната сцена. По изключително тежките трасета в Австрия и Швейцария е записвал и първи места, грабвайки златни медали.

Още в първия си сезон в националния ни отбор по фрийрайд Гарибов показа голям потенциал и желание за развитие. 

"Бях на 7 години, когато за първи път излязох извън пистата, разбира се не бях сам. Постепенно фрийрайдът се превърна в начинът ми на живот", обясни преди месеци талантът при едно от телевизионните си гостувания.

"Контузиите са част от играта. За щастие не съм имал по-сериозни травми. Трябва много да се мисли, докато се кара. Най-страшно е, когато човек чрез каране се стреми да се покаже пред другите. Тогава се губи адекватната преценка за нещата. Когато премина границата, планината ме наказва - дали с падане или с нещо, което просто съм видял. Тя ми показва къде точно ми е мястото", разказа още Бобеца, който загуби живота си, затрупан от огромна снежна маса в един от Бъндеришките улеи. 

"Тъжно, много тъжно. Млад Мъж, пред който живота се отваряше тепърва с всичките си хубави неща. И ако ги има онези вечни бели полета - лека и искряща пудра! Най-искрени съболезнования на роднините и всички близки хора!", написа в социалните мрежи председателят на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил Момчил Панайотов.

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството на Борислав Гарибов!

Клипове с част от спусканията на Бобо: