Официалното влизане на руския милиардер Антон Зингаревич в Ботев (Пловдив) ще стане факт другата седмица, най-вероятно на 30 или 31 декември, научи БЛИЦ.

Богаташът подготвя нечувани не само за „канарчетата“, но и за повечето клубове у нас финансови промени. Достоверни източници съобщиха, че бюджетът на Ботев в новата власт ще скочи до 7-8 милиона евро на година.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Освен това Зингаревич ще доведе минимум 5-6 добри футболисти, чиято възраст ням ада надхвърля 23 години. Една част от тях ще пристигнат от Франция (почти сигурно от Шатору), а други от Дания, Швеция и Русия.

Отделно Зингаревич ще се заеме и със строежа на новия стадион на Ботев.

Неговата цел е колкото се може по-бързо да превърне „канарчетата“ в отличен състав, който ще гони всяка година задължително участие в европейските клубни турнири и печелене на трофеи у нас. В тази връзка заплатите на футболистите ще бъдат значително увеличени.

БЛИЦ вече писа, че засега фаворит за треньорския пост е босненския специалист с шведски паспорт Азрудин Валентич, който в момента води Фремад Амагер. Датският тим играе във второто ниво на местния футбол. Последните новини обаче гласят, че не е изключено милиардерът да доведе много опитен наставник, но това най-вероятно ще се случи от лятото.

Със сигурност един от най-важните хора в управата на Ботев (Пловдив) ще бъде бившият национал Ивайло Петков, за което БЛИЦ първи писа. 
Радослав ИЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството