Българската футболна легенда Стойчо Младенов обяви пред казахстанските медии, че отборът му Кайсар се е превърнал в гнездо на COVID-19. Българският треньор на тима от Кизилорда сподели, че 25 футболисти в клуба са заразени с коронавирус.

„10 играчи от първия отбор са дали положителни тестове при изследванията. Ако към тях прибавим и заразените от младежката формация Байконур, то общия брой са инфектираните става 25 човека. Аз, хората от моя треньорски щаб и нападателят Александър Колев, които пристигнахме от България, сме с отрицателни проби“, заяви 63-годишният специалист пред sports.kz.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

“Не знаем дали ще проведем предстоящия на 1 юли домакински мач с Тараз. Отменихме днешната тренировка. Очакваме решението на футболните власти“, допълни Стойчо Младенов пред местните медии.

Легендата на ЦСКА говори и пред агенция БЛИЦ: 
"Нещата не са никак розови. Някои от момчетата карат заразата без симптоми, но притеснителното е, че има 5-6 от тях, които са на легло. Не могат да ги приемат в болницата, защото няма места. Пожелавам им да се възстановят".
 

Както е известно, българският треньорски щаб и Алекс Колев имаха сериозни перипетии при пътуването си от България до Кизилорда през миналата седмица.