В Русия продължават да не могат да преживеят това, че ансамбълът на България спечели златен медал на Олимпиадата в Токио. Полемиката продължава, а след като Илиана Раева обяви категорично, че нашите момичета заслужено са спечелили титлата, в отговор се намеси дори депутат от Държавната дума на Русия - Дмитрий Свищев.

„Всеки президент на всяка федерация има право да прави изявления, ако те са подкрепени с доказателства и обективност. Спомняме си скандалната ситуация, когато нашите момичета бяха ощетени в Токио. Това твърдение не може да се нарече друго освен провокация. То е направено, за да повлияе на Федерацията по художествена гимнастика, на съдийството, за да се шуми около тези скандали.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн 

Изявлението от българките е провокация и натиск върху съдийството за предстоящите състезания. Ако те искат да се състезават честно, тогава подобни твърдения са неприемливи“, заяви Свищев.

Още в края на този месец ансамблите на България и Русия ще имат възможност да премерят отново сили. Това ще се случи на световното първенство в Япония от 27 до 31 октомври.