ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Американският президент Джо Байдън отвърна на решението на Русия да прати осъдената за трафик на наркотици баскетболна звезда Бритни Гринър в наказателна колония със строг режим.

Случаят с баскетболистката отдавна е лична кауза за Байдън, който лични й обеща в писмо, че ще направи всичко, за да я върне в родината й.

Припомняме, че Гринър няколко дни бе в неизвестност, след което адвокатите й обявиха, че е отведена в определяно като "истински ад" място за задържане.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Президентът на САЩ снощи е изискал от администрацията си да се свърже с руската страна и да потърси спешни преговори за подобряване на условията, при които е държана спортистката.

"Всяка минута, в която Бритни Гринър е неправомерно задържана в Русия, е твърде дълга за нас. Тъй като администрацията продължава да работи неуморно, за да осигури нейното освобождаване, президентът даде инструкции да настояваме пред руските власти да подобрят отношението и условията, в които тя трябва да бъде в наказателна колония “, заяви прессекретарят на Байдън Картин Жан-Пиер.

Припомняме, че Гринър бе осъдена на девет години затвор за притежание на електронна цигара с масло от канабис.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК