В понеделник вечер Европа бе разтърсена от нова терористична атака. Трима души – двама мъже и една жена, са били убити по време на атентата в центъра на Виена, съобщи австрийският вътрешен министър Карл Нехамер, цитиран от Kronen Zeitung. Най-малко 15 души са ранени, 7 от тях – тежко, в това число и полицай.

Олимпийският шампион на сингъл от Игрите в Атина през 2004 г. – Николас Масу, е бил във виенски ресторант, намиращ се съвсем близо до мястото на атаките. Чилиецът е прекарал там няколко часа, тъй като местните власти наредиха на хората, намиращи се в района, да не излизат по улиците.

„Здравейте, хора! Аз съм в центъра на Виена, много близо до атаките. В момента съм в ресторант и ни наредиха да стоим тук и да чакаме, докато разберем кога ще можем да си тръгнем. Благодаря ви за вашите съобщения“ написа Масу в Twittwer.

Геройска проява насред кървавия ад във Виена! Минувачи застанаха на пътя на куршумите и спасиха хора

Няколко часа по-късно бившият №9 в света качи нова публикация, с която успокои почитателите си, че вече е в хотела си и е добре.

„Здравейте на всички! Вече съм в хотела и съм добре след големия страх, който изживяхме. Бяхме затворени в ресторанта в продължение на 8 часа като предпазна мярка. Благодаря ви отново за вашите съобщения“ написа още Масу.

Полицията смята, че нападението е извършено най-малко от един човек. Той е бил ликвидиран от служителите на реда, а според властите е бил симпатизант на Ислямска държава (ИДИЛ). Службите са влезли в дома му и го претърсват. Издирва се най-малко още един екстремист.