Винъс Уилямс стана поредната публична фигура в САЩ, която бе нападната в социалните мрежи заради мълчанието си по темата с убийството на Джордж Флойд. Фенове на тенисистката заляха последната ѝ публикация в Instagram с призиви да използва платформата, която има, за да говори.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Винъс, чакаме те да говориш за бруталността на полицията и как чернокожите биват убивани безскрупулно“, пише един потребител.

„Както ние те подкрепяме, така трябва и ти да направиш същото за нас“, гласи друг от призивите. „Мълчанието ти е оглушително. Другите чернокожи играчи надигнаха глас. Сакия Викъри беше на това видео! Ти дори не можеш да подкрепиш общността, която ти пазеше гърба последните 20 години!“, коментира друг потребител.

Трагедията с Флойд настъпи при арест след заплащане с фалшиви банкноти в квартален магазин. Полицаите пристигат на място, докато заподозреният седи в автомобила си с приятел, паркирал пред магазина. Записи от инцидента показват, че Флойд не е оказвал съпротива и не е бил въоръжен.

В ареста на Джордж Флойд участват общо четирима полицаи. Докато го отвеждат към патрулката, Флойд пада, а трима офицери го затискат на земята – един от тях слага коляното си върху шията му. Мъжът неколкократно предупреждава „Не мога да дишам, не мога да дишам“, преди да изгуби съзнание.