Огромно уважение е получил Кирил Десподов от ръководството на Щурм, където нашето момче направи фурор през есента.

Австрийците са готови да изпратят частен самолет, за да приберат звездата си в Грац.

Щурм и останалите местни отбори се очаква да започнат подготовка другата седмица. Всички съиграчи на българския национал са в Австрия – включително и чужденците. Десподов обаче беше заварен от обявената в цяла Европа пандемия на родна територия, тъй като се възстановяваше от операцията.

„Шефовете ми се обадиха и ми казаха, че в петък, 17 април, изпращат малък частен самолет, който е четириместен, за да пътувам до Грац. Аз пожелах да видя какво представлява аеропланът и тактично им отказах. Честно казано, не искам да пътувам с малки самолети.

При това положение ще пътувам в понеделник. Вариантите са два – с редовни авиолинии, тъй като има голяма вероятност да бъдат пуснати такива от България до Австрия. Другият вариант е да тръгна с колата ми. Щурм ми пратиха бележка и няма да имам проблеми с преминаването през границите“, сподели Десподов пред БЛИЦ.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

„Най-важното за мен е, че се възстанових напълно от контузията. Преди дни в комплекса „Царско село“ ми беше направен специален тест. Искам да благодаря от сърце на физиотерапевта Петър Панчев и неговия екип – те са прекрасни специалисти!

Като се върна в Грац, ще ми бъде направен тест за коронавирус. Просто такава е процедурата. После ще остана за 3-4 дни изолиран, след което ще се включа в тренировките. Ще тренираме на отделни групи, за да не се струпваме на едно място много хора. Даже след заниманията директно ще се прибираме вкъщи и няма да се къпем в съблекалнята“, поясни футболист №1 на България за 2018 година.

„Стриктно спазвах карантината на родна земя. Ще кажа едно голямо браво на нашето правителство и на кризисния щаб за спешните и навременните мерки, които бяха взети. Голямо браво и на лекарите, които се грижат на първа линия за болните. Хора, моля ви, спазвайте стриктно указанията, не ги нарушавайте, за да пазим себе си, да пазим родителите ни и нашите най-близки“, завърши Десподов. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ